Založ si blog

Vlastenectvo po SNS-ácky

čo vymyslíme nabudúce..
čo vymyslíme nabudúce..

Som rád, že už nechodím do škôl na Slovensku. Spievanie hymny, každý nový týždeň, sa mi zdá byť trochu zbytočné. Nepodceňujem štátne symboly, sám som hrdý, keď si slovenskú hymnu môžem zaspievať, ale hlavne keď je to na nejakej športovej akcii, kde Slovensko dosiahlo výborný výsledok.

Štátnu hymnu by mal poznať každý Slovák, na druhej strane nútiť mu to násilne, tak v tom osobne zmysel nevidím. Stále platí, čo je nasilu, tak sa vyhýba účinku. Vlastenectvo je pekná vec, hlavne ak sa privlastňujú štátne zákazky, eurofondy rozdávané svojím spriazneným dušiam a pod. Škoda, že aj to nespomenul pán R. Rafaj, myslím si, že jeho šéf by adresnosť veľmi ľahko našiel práve na sebe.

Po podpísaní právnej normy prezidentom SR, v čom zrejme problém nebude, keďže skáče ako mu pískajú, tak štátna hymna zaznie doslova všade (zasadnutiami vlády, parlamentu a zastupiteľstiev – tí nech aspoň raz robia dačo užitočnejšie, ale aj na verejných zhromaždeniach obcí ba dokonca aj na začiatku každého školského vyučovacieho týždňa). Jej hranie budú musieť do vysielania zaradiť verejnoprávne médiá. Neviem si dobre predstaviť, ako to bude fungovať v praxi, ale myslím si, že ako žiaci, tak učitelia po takom roku spievania, čo je cca 40 hymien za školský rok, si vytvoria až nechuť k hymne, lebo kto ich bude spievať častejšie ako práve naši žiaci. Zaspievať si ju spolu na začiatku a konci školského roka, prečo nie, aj Američania spievajú kedy sa dá, alebo ako Nóri majú úctu ku svojím znakom, ale nie každý týždeň. Žiaci predsa nie sú žiadna armádna jednotka, aby stáli v nástupe, spievali non-stop hymnu a nebodaj ešte aj skladali sľub? Aký, že nebudú rovnakí gauneri ako súčasná vláda? Už im budú chýbať len makety samopalov. Žeby budovanie novej SNS-áckej jednotky?

Ktovie čo majú v záujme, ale už keď chcú byť veľkými vlastencami, tak nech nerozkrádajú tento štát a nech sa začnú zaoberať ozaj otázkami, ktoré danú krajinu vážne trápia, ako je nezamestnanosť, byrokracia, rôzne tendre určene pre blízke firmy vládnym stranám, korupcia. Ak vyriešite dané problémy, tak potom sa môžete zaoberať hrdosťou Slovákov. Áno, vám sa ľahko už spieva, keď nakradnuté máte dosť a do parlamentu ani nechodíte, len ako sa povie po výplatu.

Hrdosť sa buduje úplne inak, ako len núteným spievaním, dobre, že už nie každú hodinu. Na to, aby som vedel byť hrdým Slovákom, nepotrebujem si spievať hymnu, tú si rád zaspievam, ale keď bude príležitosť, ale mať krajinu, kde ľudia budú milí, priateľskí, pretože ich krajinu budú spravovať ozaj ľudia, ktorí doslova nevykrádajú tento štát, budú robiť v záujme občanov a budeme uznávaný aspoň v Európe. Potom si dám aj znak na auto, aj na dvere. Žiaľ, to čo robíte a ako to robíte, tak ja v tom hrdosť nevidím ani necítim. Keď ste hrdí na to, kde ste doviedli aj po finančnej stránke tento štát, tak prosím, ale nenúťte ma spievať našu hymnu, keďže vaším chovaním mi len znechucujete celé Slovensko!

,,Roadshow“ plná zážitkov

17.05.2010

V utorok začala ,,Roadshow“ strany Sloboda a Solidarita na východe Slovenska, ktorej som sa zúčastnil, keďže aj ja som kandidátom strany SaS. Jej začiatok začal v Spišskej Novej Vsi, pokračovala ďalej: Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Spišská Bela, Prešov a minulý týždeň sa ukončil v sobotu Bardejove. Okrem týchto miest sme navštívili aj ostatné mestá [...]

Ficonizmus alias sociálny štát podľa Fica

19.04.2010

Slovensko zažilo za svoju históriu viacero systémov. Spomeniem tie, ktoré si môžeme pamätať všetci. Ani nie tak dávno sme mali socializmus, potom demokraciu, ktorú si každý vysvetlil po svojom a teraz tu máme ficonizmus. Po prečítaní správy o tom, že v Beluši energetici odpojili elektrickú energiu invalidnej žene, ktorá je odkázaná na dýchací prístroj, mi behajú [...]

1. apríl s Ficom

01.04.2010

Dnes zasadala vláda SR. Pán premiér Fico začal veľmi zostra. Nepáčia sa mu aféry jeho ministrov, bez ohľadu k politickej príslušnosti. Prvú si zobral na mušku pani ministerku práce a sociálnych vecí. Veľmi ho rozčúlilo čerpanie peňazí na sociálne podniky. Pani ministerka musí dať okamžite všetky veci do poriadku. Viac času jej prikázal venovať mladým rodinám [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

cillik

Píšem o politickej situácii na Slovensku a dianiach v našej krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 45953x
Priemerná čítanosť článkov: 5106x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy