Založ si blog

1. apríl s Ficom

fico2Dnes zasadala vláda SR. Pán premiér Fico začal veľmi zostra. Nepáčia sa mu aféry jeho ministrov, bez ohľadu k politickej príslušnosti.

 

Prvú si zobral na mušku pani ministerku práce a sociálnych vecí. Veľmi ho rozčúlilo čerpanie peňazí na sociálne podniky. Pani ministerka musí dať okamžite všetky veci do poriadku. Viac času jej prikázal venovať mladým rodinám s deťmi, sociálne odkázaným občanom, zabezpečiť sociálnu spravodlivosť voči občanom s telesným postihnutím a nie len naháňať dotácie pre spriaznených.

Ako druhého vyspovedal pána ministra Medveďa. Pán premiér bol zelený od hnevu.. Ako je možné, že stále nie je uzatvorená kauza ohľadom predaja emisií? Ako je možné, že sa po novinách vypisuje, kde všade sa už peniaze z predaja z emisií objavili?Ako osobne povedal, je to nehoráznosť voči občanom SR, hlavne preto, že naše obce ešte nemajú verejné vodovody, kanalizácie, nehovoriac o skládkach odpadu a kompostoviskách. Takže peniaze ministerstvo potrebuje ako soľ. Je mu zle z takého prístupu.

Ani minister dopravy pán Vážny neobišiel nasucho. Ako je možné, že diaľnice na Slovensku sú také predražené? Ako je možné, že tender na elektronické mýto vyhrá firma s najvyššou ponukou? Prečo je tak predražené financovanie diaľnic cez PP projekty? Ako je možné, keď on sľúbil svojím občanom a voličom, že nie je ešte diaľnica medzi Bratislavou a Košicami? Nariadil okamžite poopravovať všetky cesty I. II. ale aj III. triedy, ktoré sa už cestami ani nedajú nazvať. Vyznačiť ich. Zabezpečiť čistotu okolo ciest a chodníkov v súčinnosti s VÚC.

Pán minister školstva Mikolaj dostal za úlohu bezpodmienečne vytvoriť podmienky pre štúdium na vysokých školách, aby VŠ nevyberali poplatky za prijímačky, zrušiť prijímacie pohovory a riadiť školstvo tak, aby každý študent strednej školy dostal šancu a bol prijatý na vysokú školu. A potom na vysokej škole sa rozhodne či má predpoklady a dokáže študovať vysokú školu. Zabezpečiť kvalitnú literatúru a učebnice pre Základné školy. Vybaviť školy audiovizuálnymi pomôckami, ktoré zodpovedajú 21. storočiu, poopravovať a otvoriť telocvične a športoviská pre  žiakov a mládež.

Pán minister financií Počiatek dostal za úlohu urobiť opatrenia v štátnom rozpočte. Peniaze nech sa zbytočne nemrhali na divokú administratívu, aby sa výber daní riadne prekontroloval aj u veľkých firiem, nielen u malých a stredných podnikateľov a hlavne, nech štátny rozpočet bol koncipovaný tak, aby sa nezadlžovali ďalšie generácie.

Minister vnútra pán Kaliňák dostal za úlohu posilniť ochranu a bezpečnosť občanov, aby sa necítili ohrozovaní, nielen vodičmi na cestách, ale aj voči zlodejom, na ulici, aj vo svojom dome. V súčinnosti s inými ministerstvami okamžite zabezpečiť, aby každá obec na Slovensku mala chodník pre peších, pre bicyklistov, pre ľudí, ktorí jednoducho chcú niečo robiť pre svoje zdravie. Zobrať si príklad z krajín západnej Európy a vytvoriť chodníky aj medzi obcami.

Minister hospodárstva musí bezpodmienečne v spolupráci so svojimi kolegami , podriadenými začať pracovať na koncepte rozvoja cestovného ruchu a podporiť malých a stredných podnikateľov a živnostníkov. V súčinnosti s inými ministerstvami pracovať na znižovaní rozbujnelej  administratívnej byrokracie.

Ministerstvo spravodlivosti musí zabezpečiť nezávislosť súdov a prokuratúry. Každý občan musí dostať pomoc pri riešení svojich problémov, bez toho, koľko peňazí má na konte.

Chudák pán premiér a to mu ešte zostalo Ministerstvo zdravotníctva.. Pán minister musí okamžite prekontrolovať stav všetkých nemocníc na Slovensku a tie, ktoré nezodpovedajú vybaveniu a štandardom EÚ okamžite zavrieť, alebo im pomôcť doplniť zariadenie a vybavenie, aby aj naše nemocnice boli ako sa patrí na krajinu EÚ a na krajinu, ktorá je v srdci Európy a nie niekde v Afrike..

Pán premiér bol rozčarovaný z prístupu a práce svojich ministrov. Preto im nariadil, že musia spojiť všetky svoje sily a pracovať, nech svoje sľuby, ktoré dal svojim voličom bezpodmienečne splnil a okamžite im odkázal, aby sa nevyhovárali na krízu a urobili naše obce, dedinky, mestečká a mestá čistými, bezpečnými a krásnymi. Zniženie stavu úradníkov na všetkých stupňoch a aby konečne úradníci boli pre ľudí a nie ako je tomu teraz naopak. Na záver zasadnutia vyzval ministrov,aby konečne aspoň dva mesiace pred voľbami pracovali pre občanov, aby mohol svojím voličom povedať s čistým svedomím.. Moji drahí občania budoval som a budujem tento štát pre Vás.

Zabezpečil som pre Vás bezpečnosť, spokojnosť, spravodlivosť, právo na vzdelanie, právo na zdravotnú a hlavne kvalitnú lekársku spravodlivosť, právo na slobodu slova, právo na štrajk, nikto nie je ani nikdy nebude prenasledovaný kvôli svojim názorom. Tento štát je tu pre Vás a hlavne my politici..

Všetko by to bolo pekné, keby nebol 1. apríl. 🙂

,,Roadshow“ plná zážitkov

17.05.2010

V utorok začala ,,Roadshow“ strany Sloboda a Solidarita na východe Slovenska, ktorej som sa zúčastnil, keďže aj ja som kandidátom strany SaS. Jej začiatok začal v Spišskej Novej Vsi, pokračovala ďalej: Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Spišská Bela, Prešov a minulý týždeň sa ukončil v sobotu Bardejove. Okrem týchto miest sme navštívili aj ostatné mestá [...]

Ficonizmus alias sociálny štát podľa Fica

19.04.2010

Slovensko zažilo za svoju históriu viacero systémov. Spomeniem tie, ktoré si môžeme pamätať všetci. Ani nie tak dávno sme mali socializmus, potom demokraciu, ktorú si každý vysvetlil po svojom a teraz tu máme ficonizmus. Po prečítaní správy o tom, že v Beluši energetici odpojili elektrickú energiu invalidnej žene, ktorá je odkázaná na dýchací prístroj, mi behajú [...]

Rušný týždeň v SaS

22.03.2010

Pomerne rušný týždeň zažila strana Sloboda a Solidarita. Po minulovíkendovom kongrese, kde schválili, že sa nespoja po voľbách so stranou Smer, prišli nové zaujímavosti. Krajcer, trestné oznámenie a video na pána Sulíka, predsedu strany SaS. 13. 3. sa konal v Košiciach kongres strany SaS, kde odhlasovali, že po voľbách nebudú spolupracovať so stranou Smer. Bolo to [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

cillik

Píšem o politickej situácii na Slovensku a dianiach v našej krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 45936x
Priemerná čítanosť článkov: 5104x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy