Založ si blog

Rušný týždeň v SaS

SAS logo

Pomerne rušný týždeň zažila strana Sloboda a Solidarita. Po minulovíkendovom kongrese, kde schválili, že sa nespoja po voľbách so stranou Smer, prišli nové zaujímavosti. Krajcer, trestné oznámenie a video na pána Sulíka, predsedu strany SaS.

13. 3. sa konal v Košiciach kongres strany SaS, kde odhlasovali, že po voľbách nebudú spolupracovať so stranou Smer. Bolo to pochopiteľné, keďže strana zastáva iné hodnoty a predovšetkým chce ľuďom vravieť pravdu a nezavádzať ich ako doterajšia vládna garnitúra, ktorá svoju neschopnosť jednoducho hádže na ekonomickú krízu. Dokonca aj tak tvrdia, že to robia dobre. Pán premiér aj nepriamo reagoval na to, že takéto strany sú len slabými výkrikmi a nedáva im ani šancu, možno aj preto, že má strach. Veľa prívržencov má SaS aj priamo z radov bývalých voličov Smer-u.

V pondelok strana ohlásila vstup známeho slovenského politického moderátora Daniela Krajcera do radov SaS a ako kandidáta do NR SR. Pán Krajcer má mnohoročné skúsenosti s politikou  vďaka politickým debatám a práve v nich bol svedkom nespočetného množstvo ideí, právd či klamstiev a preto jeho názor na politiku považujem za objektívny a môže strane SaS, ale aj politickému ovzdušiu len prospieť.

Trestnému oznámeniu čelí aj predseda strany SaS, R. Sulík. Podnet na začatie trestného stíhania bol podaný v súvislosti so šírením toxikománie. Strana má v programe bod 93, ktorý sa zaoberá dekriminalizáciou marihuany. Laicky vysvetlené, strana chce presadiť, aby ľudia, ktorí sú prichytení s osobnou dávkou marihuany, nemali vážne problémy, ktoré by im mohli v živote uškodiť. Nejde o legalizáciu, ale má predovšetkým chrániť mladých ľudí, ktorí sa nerozvážne dopustili ,,chyby“.. Strana SaS nie je za legalizáciu marihuany.

Treba len podotknúť, že marihuana obsahuje menej škodlivé látky ako alkohol či cigarety. Nezastávam  ani ja legalizáciu, lebo  látky, ktoré droga obsahuje, ovplyvňuje človeka a jeho jednanie, na druhej strane, každý človek by mal byť zodpovedný sám za seba. Žiaľ, Slovensko je ešte konzervatívne, aby bolo možno túto tému vyťahovať v týchto časoch, ale stalo sa. Menovaný bod je častokrát rôzne poprevracaný a vychádza z toho nezmysel, ktorý strana ani nemá v bode.

O tom, že stranu SaS majú v žalúdkoch už viacerí ľudia, svedčí aj nové video na pána Sulíka, ktoré je nejako veľmi propagované na internetových stránkach jedného denníka. Je to dosť zvláštne, že dané video sa tam objavuje, keďže majú určité kódexy, ktoré treba dodržiavať. Potom sa pýtam, či majú rovnakú mieru na každého, keď toto video je hneď na úvodnej strane.

Môžem skonštatovať len jedno, že nie je demokracia ako demokracia a nie pre každého sú pravidlá rovnaké. Možno “ umelec“, ktorý video vytvoril, je sám sympatizantom inej strany, alebo je to priamo objednávka inej politickej strany.

,,Roadshow“ plná zážitkov

17.05.2010

V utorok začala ,,Roadshow“ strany Sloboda a Solidarita na východe Slovenska, ktorej som sa zúčastnil, keďže aj ja som kandidátom strany SaS. Jej začiatok začal v Spišskej Novej Vsi, pokračovala ďalej: Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Spišská Bela, Prešov a minulý týždeň sa ukončil v sobotu Bardejove. Okrem týchto miest sme navštívili aj ostatné mestá [...]

Ficonizmus alias sociálny štát podľa Fica

19.04.2010

Slovensko zažilo za svoju históriu viacero systémov. Spomeniem tie, ktoré si môžeme pamätať všetci. Ani nie tak dávno sme mali socializmus, potom demokraciu, ktorú si každý vysvetlil po svojom a teraz tu máme ficonizmus. Po prečítaní správy o tom, že v Beluši energetici odpojili elektrickú energiu invalidnej žene, ktorá je odkázaná na dýchací prístroj, mi behajú [...]

1. apríl s Ficom

01.04.2010

Dnes zasadala vláda SR. Pán premiér Fico začal veľmi zostra. Nepáčia sa mu aféry jeho ministrov, bez ohľadu k politickej príslušnosti. Prvú si zobral na mušku pani ministerku práce a sociálnych vecí. Veľmi ho rozčúlilo čerpanie peňazí na sociálne podniky. Pani ministerka musí dať okamžite všetky veci do poriadku. Viac času jej prikázal venovať mladým rodinám [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

cillik

Píšem o politickej situácii na Slovensku a dianiach v našej krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 45938x
Priemerná čítanosť článkov: 5104x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy