Založ si blog

Ficonizmus alias sociálny štát podľa Fica

ficonizmus2aSlovensko zažilo za svoju históriu viacero systémov. Spomeniem tie, ktoré si môžeme pamätať všetci. Ani nie tak dávno sme mali socializmus, potom demokraciu, ktorú si každý vysvetlil po svojom a teraz tu máme ficonizmus.
 

Po prečítaní správy o tom, že v Beluši energetici odpojili elektrickú energiu invalidnej žene, ktorá je odkázaná na dýchací prístroj, mi behajú zimomriavky po chrbte. Čo sa mohlo stať? Kde to žijeme? Čo sa nám môže stať zajtra? Prečo tak rád náš premiér používa slovo sociálny? To slovo ich vláda  úplne zdegradovala a mám pocit, že oni naozaj ani nevedia čo to slovo znamená!

Preto im to troška a hlavne Vám pán, žiaľ, premiér pripomeniem. Podľa Slovníka cudzích slov, slovo sociálny znamená:

1. Spoločenský, týkajúci sa spoločnosti, zodpovedajúci potrebám, záujmom, požiadavkám spoločnosti a pod.

2. Vzťahujúci sa na hmotné zabezpečenie členov spoločnosti, na úpravy, usporiadanie spoločenských vzťahov a pod.

Neviem, pán premiér asi som nechápavý, ale čo je sociálne v tomto štáte? To, že v televíznych novinách ukážu správu, keď mladá žena, ktorá sa stará o postihnuté dieťa a dostáva almužnu, z ktorej nie je možné vyžiť a nájde si prácu za pár eur mesačne, tuším okolo 30,-EUR, musí po 10 mesiacoch vrátiť 500,-EUR, vraj písomne neoznámila Sociálnej poisťovni, že pracuje. Ona v dobrej viere len prinášala každý mesiac do Sociálnej poisťovne potvrdenie o príjme. Pán premiér, viem, že ste veľmi vyťažený muž, ale čo tak urobiť si v stredu večer čas a pozrieť si reláciu ,,Modré z neba“ a vidieť ako žijú Vaši občania vo Vašom sociálnom štáte: žena s 3 deťmi v pivnici!! Otvorte si oči a prestaňte klamať seba a aj nás! Je to nehorázna arogancia moci a to som vymenoval len zlomok prípadov za posledné dni. Ako si dovolíte vôbec vystúpiť v televízií a povedať sám sebe: ,,Robo, dobre si to robil!“.

Vrchol všetkého bolo, keď pán premiér pri stretnutí so staršími občanmi vyhlási, že mladí ľudia sú egoistickí, lebo predstavte si tú ich drzosť, si šetria peniaze v II. dôchodkovom pilieri na svoju starobu, vraj sú sebeckí a myslia na seba. Nuž, nehnevajte sa na mňa, pán premiér, ale to majú mladí ľudia dať Vám peniaze, aby ste ich bezhlavo rozhádzali? Dať ich Vám a čakať na to, čo tu zostane po Vás, keď jedného dňa, a dúfam skoro, odídete? Bezhlavo a nezodpovedne ste zadlžili a zadlžujete práve našu generáciu? Mňa! Kto Vám dal to právo takto nezodpovedne jednať v mene budúcej generácie? Zadlžte si vlastných, veď ich ,,sponzorujete“ dosť.

Sociálna poisťovňa skončila minulý rok so stratou. A prečo? Čo tak dať jej peniaze, ktoré vyhadzujete za rôzne tendre, za predražené mýto, za odmeny, za nové a nezmyselné vytváranie veľvyslanectiev vo svete a vôbec. Vy sám najlepšie viete, kde Vám utekajú milióny a miliardy. Nie korún, ale eur! Čo tak zobrať si príklad zo Švajčiarska, ktoré mimochodom svoje vlaňajšie hospodárenie ukončilo vo veľkom pluse a predsa odchádza zo Slovenska a ruší tu svoje veľvyslanectvo aj z ekonomického hľadiska. To ste už nešli navštíviť danú krajinu, ako Lýbiu a pchať sa tam…, lebo dobre viete, že by sa tam s Vami ani nezahadzovali! Ale osobne by som Vám ju odporučil navštíviť, aby ste konečne videli, ako funguje a vyzerá sociálny a demokratický štát! Choďte tam aj inkognito, ale choďte!

Mám pocit, že Vaša strana Smer by si mala dať heslo: ,,Viete, ktorá strana vyženie najviac mladých ľudí zo Slovenska a narobí najväčší bodrel? Presne, ukážeme Vám smer do…“

Keď čítam Vaše vyhlásenie a Váš program začínam už aj ja o tom vážne uvažovať, pretože ma doslova uráža Vaša arogancia voči Slovensku a voči občanom!

,,Roadshow“ plná zážitkov

17.05.2010

V utorok začala ,,Roadshow“ strany Sloboda a Solidarita na východe Slovenska, ktorej som sa zúčastnil, keďže aj ja som kandidátom strany SaS. Jej začiatok začal v Spišskej Novej Vsi, pokračovala ďalej: Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Spišská Bela, Prešov a minulý týždeň sa ukončil v sobotu Bardejove. Okrem týchto miest sme navštívili aj ostatné mestá [...]

1. apríl s Ficom

01.04.2010

Dnes zasadala vláda SR. Pán premiér Fico začal veľmi zostra. Nepáčia sa mu aféry jeho ministrov, bez ohľadu k politickej príslušnosti. Prvú si zobral na mušku pani ministerku práce a sociálnych vecí. Veľmi ho rozčúlilo čerpanie peňazí na sociálne podniky. Pani ministerka musí dať okamžite všetky veci do poriadku. Viac času jej prikázal venovať mladým rodinám [...]

Rušný týždeň v SaS

22.03.2010

Pomerne rušný týždeň zažila strana Sloboda a Solidarita. Po minulovíkendovom kongrese, kde schválili, že sa nespoja po voľbách so stranou Smer, prišli nové zaujímavosti. Krajcer, trestné oznámenie a video na pána Sulíka, predsedu strany SaS. 13. 3. sa konal v Košiciach kongres strany SaS, kde odhlasovali, že po voľbách nebudú spolupracovať so stranou Smer. Bolo to [...]

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

cillik

Píšem o politickej situácii na Slovensku a dianiach v našej krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 46485x
Priemerná čítanosť článkov: 5165x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy