Založ si blog

Mikolaj, Ján Mikolaj: ,,Žiaci, váš vzor!“

mikolaj fotoŽiaci okrem toho, že budú musieť počúvať slovenskú hymnu každý pondelok, dostali aj svoj nový vzor. Je ním nový slovenský pretekár, minister školstva, pán Ján Mikolaj. Ukázal deťom, ktorým vnucujú vlastenectvo aj to, ako sa dodržiavajú predpisy.

 

Opäť sa ukázalo, že sú si ľudia rovní a rovnejší. Veď kto z obyčajných šoférov by si dovolil konkurovať naším pilotným hviezdam. Niekto lieta nadzvukovou rýchlosťou a niekto ani letieť nemusí a rýchlosť si užije aj tak. Pán minister predviedol schopnosti svojho osobného šoféra a silu Mercedesu v plnej kráse, keď sa na stretnutie do Nitry hnal ako vietor. Samozrejme, chudák, za to nemohol, keď mu pridelili bývalého jazdca F1. Určite ho sám žiadal aby dodržiaval predpisy, ako je to zvykom našich vládnych pánov. Veď kto iní má byť príkladom, ak nie práve oni.

 

Je ťažko vyžadovať dodržiavanie predpisov a zákonov, keď naši hlavní predstavitelia ich porušujú na každom božom kroku. Bežný šofér by už nariekal nad mastnou pokutou a odobratím vodičského oprávnenia. Nuž žiaľ, resp. chválabohu, nie každý si robí so zákonov trhací kalendár a keď už naši predstavitelia si nevážia nič v tejto republike, stále máme na Slovensku slušných ľudí.

 

Sám som zažil, a nie raz, aroganciu vládnych limuzín, ktorým stačí si len pozapínať majáčiky a sú bohovia na cestách. Dvojitá čiara, oproti auto, ale veď čo, sme ,,niekto“, tak ho obehneme a auto idúce oproti, nech sa vyvalí aj do priekopy, však sa má uhnúť. Áno, chápem, že sú často-krát v časovej tiesni, ale to neznamená, že svoju politickú imunitu budú zneužívať non-stop. Pri významných medzinárodných návštevách, kedy ide kolóna, tak tomu rozumiem, ide o bezpečnosť a podobne, ale bežný minister, ak má nejakú hrdosť a zastáva zákony, tak by si mal uvedomiť, že je to verejný činiteľ a hlavným príkladom pre ľudí. Ako môžu žiadať od ľudí, aby si vážili zákony tejto krajiny, keď sami ich nedodržujú?

 

No žiaľ, moc chutí veľmi dobre. Takže milí žiaci, sú príklady a príklady, nie od všetkých si ho treba brať. Zachovajte si svoju hrdosť a morálne zásady, ktoré vám rodičia dávajú. Je vždy krajšie chodiť s hlavou zdvihnutou a vedieť sa ľuďom pozrieť do očí s čistým štítom.

 

Preteky F1 trvajú len niekoľko mesiacov v roku, fanúšikovia z okolitých krajín nám môžu len závidieť, mi ju máme celoročne.

,,Roadshow“ plná zážitkov

17.05.2010

V utorok začala ,,Roadshow“ strany Sloboda a Solidarita na východe Slovenska, ktorej som sa zúčastnil, keďže aj ja som kandidátom strany SaS. Jej začiatok začal v Spišskej Novej Vsi, pokračovala ďalej: Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Spišská Bela, Prešov a minulý týždeň sa ukončil v sobotu Bardejove. Okrem týchto miest sme navštívili aj ostatné mestá [...]

Ficonizmus alias sociálny štát podľa Fica

19.04.2010

Slovensko zažilo za svoju históriu viacero systémov. Spomeniem tie, ktoré si môžeme pamätať všetci. Ani nie tak dávno sme mali socializmus, potom demokraciu, ktorú si každý vysvetlil po svojom a teraz tu máme ficonizmus. Po prečítaní správy o tom, že v Beluši energetici odpojili elektrickú energiu invalidnej žene, ktorá je odkázaná na dýchací prístroj, mi behajú [...]

1. apríl s Ficom

01.04.2010

Dnes zasadala vláda SR. Pán premiér Fico začal veľmi zostra. Nepáčia sa mu aféry jeho ministrov, bez ohľadu k politickej príslušnosti. Prvú si zobral na mušku pani ministerku práce a sociálnych vecí. Veľmi ho rozčúlilo čerpanie peňazí na sociálne podniky. Pani ministerka musí dať okamžite všetky veci do poriadku. Viac času jej prikázal venovať mladým rodinám [...]

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

cillik

Píšem o politickej situácii na Slovensku a dianiach v našej krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 46536x
Priemerná čítanosť článkov: 5171x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy