Založ si blog

S kým po voľbách?

parlamentPodľa posledných prieskumov MVK, z prelomov mesiaca, by momentálna vládna koalícia mala vážne problémy. Nezískali by potrebnú väčšinu do parlamentu. Čas volieb sa blíži a určite vzniknú nové rokovania strán, kto, ako a s kým, resp. aj začo?

Prekvapenie je SNS, ktoré malo v prieskume len 4,9% voličov. Netreba sa na druhej strane čudovať, pretože samotné SNS ma na svojich ramenách ťažké prešľapy, nástenkové tendre a pod. Svoju popularitu sa snažili asi vylepšiť vlasteneckým zákonom, ktorý vnucuje ,,si spievať hymnu na každom kroku“ či skladanie sľubov, ako pri vstupe do armády. Som teda osobne zvedavý, čo strana SNS vytiahne, aké eso z rukáva, do nastávajúcich volieb.

Samotný SMER klesol o pár percent, ale žiaľ, stále si drží svoju voličskú základňu, ktorá je spokojná s vedením tejto krajiny a nevidia, že sa štát rúti aj do finančnej priepasti. Ruže pána Fica momentálne zaujímajú len staršie ročníky, ako to bolo za vlády Mečiara. Jeho karaoke show má stále obľúbenosť a čo je lepšie ako ľudí zabávať trápnymi vtipmi pred červeným plátnom, než im ukázať tvrdú skutočnosť. ĽS-HZDS už, žiaľ, nestíha na nové vtipy pána Fica, čo sa prejavuje aj v preferenciách.

Strana SaS v čele s pánom R. Sulíkom začína byť vážnym konkurentom, čo ukázalo v prieskumoch už po niekoľký krát. Strany a média sa už zaujímajú o danú novú stranu. Pred niekoľkými mesiacmi o nich nezakopol nikto a v poslednej dobe začínajú ležať v žalúdkoch mnohých politikov. Jedni už obviňujú z krádeže hlasov a zakrývajú tým vlastnú neschopnosť, druhým vadí to, že sú noví a získavajú popularitu. Treba však poznačiť, že strana SaS sa nevybrala populisticky do volieb. Referendum len pomohlo ukázať ľuďom, že majú svoje práva a ukázať im, ako sa  zaujíma dnešná vládna garnitúra s prezidentom o ich názory. Považujú to za vrchol ,,neslušnosti“, že ľud prejavil svoj názor.

Na program strany SaS sa začína valiť z každej strany kritika, ktorá ho nepovažuje za účinný, ale treba si uvedomiť, že okrem odvodového bonusu, má strana v programe aj mnohé iné otázky, ktorým sa chce venovať a tým pomôcť napr. aj podnikateľskému prostrediu, živnostníkom, ale aj sociálne slabým skupinám, ktoré si zatiaľ každá vláda prehadzovala ako horúci zemiak. Na margo odvodového bonusu, ja som tiež za, nech sa človek sám rozhodne, kde chce dané financie využiť a použiť a ako si chce zabezpečiť svoju budúcnosť.

Strany SMK a Most-Híd sú si vážni konkurenti, kde jedni voliči hľadajú nepokoje a najradšej by chceli osamostatnenie (nikto ich tu nedrží, pokojne sa môžu presťahovať), samozrejme nie všetci a druhí, ktorí chcú žiť v pokoji. Osobne nie som za národostné nepokoje, hlavne nie v 21. storočí a keď obe krajiny sú spolu v EÚ. Ale kde by bola strana SMK a strana SNS, keby nevyberali daný problém.

KDH a SDKÚ sú preferenčne na tom podobne a i keď nastala ako taká zmena v oboch stranách, nič extra nové nepriniesla a ostali tam tí istí, čo už túto krajinu viedli a tiež to nebola žiadna bomba.. veľa káuz, problémov medzi sebou, aféry.

Voľby sa blížia a je na ľuďoch, aby vážne zvážili svoj hlas a hlavne, aby ho nenechali prepadnúť, potom je sa ťažko sťažovať. Myslím si, že treba vážnu zmenu na našej politickej scéne a je tu strana, ktorá tam dokáže doviať čerstvý vietor.

,,Roadshow“ plná zážitkov

17.05.2010

V utorok začala ,,Roadshow“ strany Sloboda a Solidarita na východe Slovenska, ktorej som sa zúčastnil, keďže aj ja som kandidátom strany SaS. Jej začiatok začal v Spišskej Novej Vsi, pokračovala ďalej: Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Spišská Bela, Prešov a minulý týždeň sa ukončil v sobotu Bardejove. Okrem týchto miest sme navštívili aj ostatné mestá [...]

Ficonizmus alias sociálny štát podľa Fica

19.04.2010

Slovensko zažilo za svoju históriu viacero systémov. Spomeniem tie, ktoré si môžeme pamätať všetci. Ani nie tak dávno sme mali socializmus, potom demokraciu, ktorú si každý vysvetlil po svojom a teraz tu máme ficonizmus. Po prečítaní správy o tom, že v Beluši energetici odpojili elektrickú energiu invalidnej žene, ktorá je odkázaná na dýchací prístroj, mi behajú [...]

1. apríl s Ficom

01.04.2010

Dnes zasadala vláda SR. Pán premiér Fico začal veľmi zostra. Nepáčia sa mu aféry jeho ministrov, bez ohľadu k politickej príslušnosti. Prvú si zobral na mušku pani ministerku práce a sociálnych vecí. Veľmi ho rozčúlilo čerpanie peňazí na sociálne podniky. Pani ministerka musí dať okamžite všetky veci do poriadku. Viac času jej prikázal venovať mladým rodinám [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

cillik

Píšem o politickej situácii na Slovensku a dianiach v našej krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 45952x
Priemerná čítanosť článkov: 5106x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy